| Autoru |
Poruka |
|
denston
|
Tema posta: Ratoborni muzjak Poslato: Uto Feb 02, 2010 6:53 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:49 am Postovi: 3
|
dugo me nije bilo . jos uvijek imam malavce ali bojim se da cu odustati od njih jer imam muzjaka koji sve naganja i nagura ih na povrsinu a on se siri po dnu akvarija i ne da prici ni jednoj spilji. razmisljam da ga nekome poklonim ali na spomen ciklid svi odustaju. sta da radim? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
McBain
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Uto Feb 02, 2010 8:25 pm |
|
 |
| aktivan član |
 |
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 10:16 pm Postovi: 209 Lokacija: Beograd
|
|
Nemoj tek tako da odustajes od Malawi ciklida...Reci nesto vise o akvarijumu (velicina,vrste i broj riba...) Agresija kod ovih ciklida se smanjuje kada se napravi guzva...A lakse je da izbacis tog problematicnog(mada ce se kad tad pojaviti neki novi "problematicni"), nego da odustanes od svega...Jesu agresivne ribe, ali moze to da se kontrolise(bitno je i koje vrste gajis), samo strpljivo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
marince
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Uto Feb 02, 2010 8:27 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 9:14 am Postovi: 2342 Lokacija: Velika Plana
|
|
Mislim da bi za jedan kvalitetan odgovor trebao nešto malo opširnije da nam napišeš. Koje Malawi ciklide imaš, koji je to mužjak, koliko ih imaš i u koliko litarskom akvarijumu?! Ovako bih samo mogla da ti kažem da ga izdvojiš, ali nije to rešenje da se sazna tolika njegova agresivnost.
_________________ Što možes danas, ostavi za sutra...
...jer si uz ciklide od ranoga jutra
|
|
| Vrh |
|
 |
|
marince
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Uto Feb 02, 2010 8:29 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 9:14 am Postovi: 2342 Lokacija: Velika Plana
|
Evo šta znači dobar i brz odgovor kolege. Mcbain me preduhitrio. 
_________________ Što možes danas, ostavi za sutra...
...jer si uz ciklide od ranoga jutra
|
|
| Vrh |
|
 |
|
McBain
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Sre Feb 03, 2010 12:07 am |
|
 |
| aktivan član |
 |
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 10:16 pm Postovi: 209 Lokacija: Beograd
|
marince je napisao: Evo šta znači dobar i brz odgovor kolege. Mcbain me preduhitrio.  Bas je bila mrtva trka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
denston
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Čet Feb 04, 2010 7:01 am |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:49 am Postovi: 3
|
imam 9 Pseudotropheus sp. "acei" u 150 litarskom akvariju. na dnu je pijesak a napravio sam i nekoliko spilja . taj muzijak je oko 11 cm. najmanja ribica je oko6 cm. zracna pumpa non stop radi.filter cistim svaka 4 dana.od biljaka sam nekako uspio uzgojiti Vesicularia dubyana i cryptocoryne aponogetifolia. to je ukratko sve. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DanTana
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Ned Feb 07, 2010 12:45 am |
|
 |
| Prijatelj sajta |
 |
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 9:30 pm Postovi: 629 Lokacija: Jagodina
|
Mada ne gajim malawi ribe, reći ću ti da ne odustaješ od tog mužjaka koji ti pravi takve probleme, jer sam i ja u mojem tanganjika sklopu imao slične probleme sa određenim ribama, ustvari moraš se potruditi i dokazati i sebi i njemu samom da si pametniji od njega i uspeti da ga smiriš na neki način, pa čak i uz pomoć kolega sa sajta. U tome i jeste draž ciklidaristike, uklopiti biotop po svojoj želji i mogućnostima, i nesmeš dozvoliti jednoj ribi da ti diktira tempo u akvarijumu. Pobedi ga i dokaži sebi samom da si dorastao jednom pravom ciklidašu. Pozdrav i srećno. 
_________________ DanTana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stsasa
|
Tema posta: Re: Ratoborni muzjak Poslato: Čet Feb 11, 2010 8:19 am |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 7:16 pm Postovi: 19
|
|
Ja bih probao dodavanjem neke druge vrste razlicite boje da pravi guzvu. Odnos polova je vazan pa proveri da li imas 3-4 zenke. Litraza je u redu ako akvarium nije litrazu dobio dubinom (visunom).
|
|
| Vrh |
|
 |