|
|
|
Ciklidni internet magazin
|
|
|
|
|
|
Stranica 1 od 1
|
[ 4 Posta ] |
|
 |
|
 |
| Autoru |
Poruka |
|
drlessa
|
Tema posta: Kompatibilnost skoljkasa Poslato: Sre Jul 16, 2008 11:11 pm |
|
|
|
|
Na svim tabelama, kao i na tabeli koja je data na ovom forumu u sobi "Cichlid Compatibility Chart" se nedobija odgovor na pitanje koji skoljkasi sa kojima mogu da zive u istom akvarijumu. Da li neko ima iskustva na ovu temu ili neko zna kako i ko s kim moze?
Pored ovog pitanja,imam jos jedno pitanje,a to je koje dimenzije akvarijuma se preporucuju za 1 vrstu koja zivi u koliniji a koje za vrste koje se uparuju...
ima neko predstavu???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Coa
|
Tema posta: Re: Kompatibilnost skoljkasa Poslato: Čet Avg 14, 2008 12:56 am |
|
|
|
|
I mene ovo isto zanima, jer su skoljkasi jedna od mojih novih preokupacija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Icecool
|
Tema posta: Re: Kompatibilnost skoljkasa Poslato: Čet Avg 14, 2008 2:44 am |
|
 |
| korisnik u prolazu |
 |
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 11:17 pm Postovi: 42 Lokacija: Bijeljina, Republika Srpska
|
|
Meni su ziveli ocellatusi i brevisi zajedno i nije bilo nikakvih problema... Bitno je samo da imaju dovoljno kucica... Vidjao sam da ljudi drze multifasciatuse i sumbue, kao i multifasciatuse i brevise... Mislim da bi se brevisi mogli kombinovati sa svim ostalim shkoljkashima jer zahtevaju samo jednu, eventualno dve shkoljke po paru i nemaju neku veliku teritoriju koju brane (nekih 10x10cm)...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stsasa
|
Tema posta: Re: Kompatibilnost skoljkasa Poslato: Ned Dec 27, 2009 5:51 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 7:16 pm Postovi: 19
|
|
Meni trenutno iskustvo govori da se svi školjkaši mogu mešati. Mrestova će biti ali preživelih malih vrlo malo. Multifaciatusi su najbolje organizovani u čuvanju mladih. Similise ne znam jer sam ih uvek držao same (izgubio grupu pa sada čuvam ono šta imam). Treba izbegavati vrste iz iste grupe na primer ocelatus gold i melegris (video druženje ali ne i mlade). Sumbu zna kako do tudjih malaca, ali daje lep kontrast oblikom i bojom. Držao sam zajedno multifaciatuse, ocelatuse gold, sumbue, cavuse 5-10 cm.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica 1 od 1
|
[ 4 Posta ] |
|
 |