Pozdrav svima ja sam Vuk i novi sam clan. Molim Vas za pomoc! Imam akvarijum od 130l, hteo bih da napravim americki ciklidni akvarijum sa biljem. Interesuju me koje ribe da stavim i gde u Novom Sadu da ih kupim? Unapred yahvalan Vuk
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 9:14 am Postovi: 2342 Lokacija: Velika Plana
Pozdrav Vuče. Da si novi član, baš i nisi. Jedino što ti je od novembra ovo prvi post. O "amerikancima" ćeš možda i biti informisan od strane članova koji ih gaje, a o daljnjem ...?!
_________________ Što možes danas, ostavi za sutra...
...jer si uz ciklide od ranoga jutra
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 7:16 pm Postovi: 17
Ja ti savetujem Butterfly Ram ili ti Red Ram ili ti Microgeophagus Altispinosa ili ti Papiliochromis Altispinosa (sve imena za istu ribu) koja kada se odomaci ima prelepe boje a cena joj relativno mala kada se nadje u prodaji. Trenutno je nisam video nigde u NS pa imaš vremena za razmišljanje. Familijarna je sa ramirezijom ali nije toliko nezna i dobro podnosi domaću vodu (u njoj se i mresti). Mirna je pa moze sa drugim ribama čak i gupikama a ako se dobro hrani ne lov ni male gupike. Minimalni tank 70 litara tako da će biti srećne. Mislim da na 130 litara može ugostiti dosta patuljastih ciklida iz sliva amazona ali ih izbegavaj jer traze iskustva i dosta mekšu i kiseliju vodu od NS vode za normalan zivot. Tu je i skalar koji je po meni neprolazan lepotan iz amazona. Ostali Amerikanci su češće dostupni i dva para su stvarno prava mera za 130 litara. Biraj manje vrste koje rastu do 15 cm jer ćeš se poštedeti mučenja sa ribama koje nosaju invetar akvarijuma u zubima.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu