|
|
|
Ciklidni internet magazin
|
|
|
|
|
|
Stranica 1 od 1
|
[ 4 Posta ] |
|
 |
|
 |
| Autoru |
Poruka |
|
barbarosa
|
Tema posta: Imam problem!!! Poslato: Pet Apr 16, 2010 10:53 am |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Pet Apr 16, 2010 10:41 am Postovi: 1
|
|
Imam veliki problem u zadnja 72 sata uginule su mi 3 ribice (sve tri su malavi ciklidi). Dve su imale vidna oštečenja (ujede po telu i perajama), dok je treća imala simptome kao da joj je oštečen mehur (to je također bilo i kod ostalih, uz vidna fizička oštećenja). Da li ima neko ko bi mi pomogao da razjasnim šta mi se dešava u akvarijumu. Akvarij ima 300 litara i 5 vrsta Malavi ciklida (nov sam u ovom pa tako nisam popamtio nazive).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladan
|
Tema posta: Re: Imam problem!!! Poslato: Pet Apr 16, 2010 11:28 am |
|
 |
| korisnik u razvoju |
 |
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 12:39 pm Postovi: 118
|
|
Napisi malo detaljnije, koje vrste imas, kolike, filtracija.... Da li su ostecenja od tuce?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladan
|
Tema posta: Re: Imam problem!!! Poslato: Pet Apr 16, 2010 11:46 am |
|
 |
| korisnik u razvoju |
 |
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 12:39 pm Postovi: 118
|
|
Koliko je dugo akvarijum u funkciji?To je jako bitno, da li je formiran akvarijum.Te rane mogu bitui i posledica nagomilavanja amonijaka u akvarijumu, ukoliko je akvarijum nov i neformiran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stsasa
|
Tema posta: Re: Imam problem!!! Poslato: Sub Apr 17, 2010 2:47 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 7:16 pm Postovi: 17
|
|
Isto tako ako si dodao veći broj novih riba poremetio si ravnotežu u akvarijumu. Za početak zameni 10-15% vode (nemoj više jer ćeš stresirati ribe već ponovi sledeći dan zamenu). Vodu crpi sa dna akvarijuma. Postoje sredstva za brže uspostavljanje ravnoteze u akvarijumu. Smanji količinu hrane. Posto pogoršanje kvaliteta vide ubija za dan verujem da će se akvarijum ustaliti i bez tvoje reakcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica 1 od 1
|
[ 4 Posta ] |
|
 |