| Autoru |
Poruka |
|
dzeno1
|
Tema posta: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Ned Jan 24, 2010 10:45 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Ned Jan 24, 2010 5:25 pm Postovi: 4
|
pozdrav , cime je najbolje hraniti calvuse i compresse ....? Probao sam sa sitnom granulom - TETRA , ne ide , pa sam probao JBL list ...obje hrane malo valjaju po ustim i pljunu.  ciklidi su 4 - 5 cm
|
|
| Vrh |
|
 |
|
McBain
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Pon Jan 25, 2010 12:35 am |
|
 |
| aktivan član |
 |
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 10:16 pm Postovi: 209 Lokacija: Beograd
|
|
Mozda su do sada bili naviknuti na jednu hranu ( u radnji nekoj recimo) pa im treba malo vremena da se naviknu na novu - ako ih od skoro imas...Nisu oni nesto izbirljivi, mada vise vole hranu u granulama (ipak su predatori)....neka jaca hrana im vise odgovara. Hikari gold, Tetra discus...itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljubisa
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Pon Jan 25, 2010 12:58 am |
|
 |
| Administrator |
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:08 am Postovi: 1236 Lokacija: Novi Beograd
|
|
Pozdrav dzeno... Najbolje je da pitaš onog od kog si ih kupio čime su hranjeni do sada. Očigledno je da su naviknuti na jednu vrstu hrane. Tvoj zadatak neće biti težak, ali moraš imati strpljenja. Za početak im daj vrlo malo hrane koju su do sada uzimali kod prethodnog vlasnika. A uz to im dodaj tetra granule kojima si ih pokušao hraniti. Verovatno misliš na tetra diskus. To je po meni i najbolja hrana za njih. U početku im daj tek da probaju. Vremenom, iz dana u dan povećavaj dozu i brzo će se navići na novu hranu. Nije strašno i ako ti se čini da u početku gladuju. Znaju oni dugo da izdrže bez hrane a da ne izgube kondiciju. Želim ti puno uspeha sa altosima i javljaj kako napreduju. Pozdrav!
_________________ Tanganyika ... ... ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzeno1
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Pon Jan 25, 2010 4:44 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
|
da ....zaboravih reci da sam ribe kupio kod JZH , kojem se zahvaljujem na odabiru ribe  . Veoma malo sam proveo u ranji cca 15 minuta , onako zbunjen pojma nisam imao sta da kupim ,,,,,, a nastavit cu hraniti ribe po uputama pa kada oformim akvarijum stavljam slike ... Namjera mi je ponovo doci ali u boljoj organizaciji .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DanTana
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Pon Jan 25, 2010 11:46 pm |
|
 |
| Prijatelj sajta |
 |
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 9:30 pm Postovi: 629 Lokacija: Jagodina
|
|
Probaj da natapaš hranu, tu praksu primenjuje i JZH, pa je moguće da je zato i ispljunu pošto je tvrda.
_________________ DanTana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stsasa
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Ned Jan 31, 2010 3:28 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 7:16 pm Postovi: 19
|
|
Kod calvusa i compressicepsa treba vremena da se naviknu na novu okolinu. Ja sam svojima davao enitreju koja se mrda i budi nagon za lovom. Od kupovne hrane sad jedu sve pa se ne brini sto ne jedu vec pazi da ti u akvarijumu ne ostane hrana koju nema ko da pojede. Bud strpljiv, odrzavaj akvarium, menjaj vodu sa ostojalom vodom (osetljivi na hlor) priblizno iste temperature kao ona sto je u akvariumu. Pazi kako disu jer ako je sve u redu sa vodom to rade polako otvarajuci usta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzeno1
|
Tema posta: Re: potreban savjet za hranjenje ciklida Poslato: Ned Jan 31, 2010 11:17 pm |
|
 |
| korisnik u prolazu |
|
da , poceli jesti jbl listice i sve ide lagano ....cekaju da predju u veci akvarijum 
|
|
| Vrh |
|
 |