Ciklidni internet magazin

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Neolamprologus pulcher daffodil.
PostPoslato: Pet Apr 30, 2010 1:31 pm 
korisnik u razvoju
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 9:14 am
Interesovanje za ovim ciklidom pojavilo se kada sam uslovljen prostorom na poslu shvatio da to nece bit veci aq od 40L.Uz konsultaciju, sa nama svima poznatim i uglednim trgovcem - i ostalim drugovima ciklidašima došao sam do zaključka da pored nekih školjkaša to može da bude i Neolamprologus pulcher daffodil. Aq sam spremio kako to nalažu pravila , nešto malo kvarcnog peska veci kamen sa dosta rupa (siga) dve vece skoljke (mislim da je u pitanju puž Bačvaš) kasnije i desetak kucica vinogradarskog puža , cikliranje vode naredne dve nedelje .
A da ,s ovim ciklidom svakako može i bilje
I napokon 6kom. zaplovili su mojim vodama , ribe su bile dosta mlade ali i blizu svoje polne zrelosti nakon dva meseca uz pravilnu ishranu brzo su rasle sto je i najvažije još lepše bojile.U dve reči- boje prekrasne , i tada mi je vec bilo jasno što su dobile trgovačko ime princeza Zambije.
Došlo je vreme koje svi tolko željno očekujemo- mrest. Potpuno luda riba,- četri Ancistrusa postali su žrtva terora Daffodil-a, naravno u nekim vremenskim razmacima .Amonolieri 2kom. dugo su i oni odolevali neki su ostali i bez ociju a neke sam i nalazio pojedene – potpuni horor.Pa se agresija ispoljila i unutar vrste nalazio sam ribice na patosu - iskocile kroz nemogucu rupicu na samom poklopcu aq.
A sve ovo vam pisem , a to je i definitivno - ova riba ako se spremate da razvijete koloniju sto joj je i prirodni instikt nikako je ne držite u zajednickom aq.
Nakon odredjenog perioda situcija se stabilizovala i ostale su dve jedinke.Ako se pitate naravno da jesam- imam predivnu koloniju od 40tak ne tako mladih riba negde na 2,5cm -3cm . A skorašnje oduševljenje je ujedno i najveci mrest do sada 50tak minijaturnih živih bica svi na jednoj gomili ,kao kakva najezda ili roj, FascinantnO i vise od toga OčaravajucE .
Dosta zahvalna vrsta toplo bi je preporučio , po najviše svim početnicima u Tanganyka vodama , zamena vode na 7 dana može i 15tak. bez ikakve razlike,ali preporucio bi svima da to bude ipak 7 dana.Najpre zbog naših osobenih navika,da kasnije kad se susretnemo sa zahtevnijim vrstama zamena vode uz sifoniranje dna bude rutina.
I naravno ono što je neminovno ubrzo ova družina seli se iz 40L u 80L.

Vrh

Tema posta: Re: Neolamprologus pulcher daffodil.
PostPoslato: Sub Maj 01, 2010 1:20 am 
Prijatelj sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 9:30 pm
klj.svitak je napisao:
ime princeza Zambije.

.

Princes of Burundi-Princeza Burundija, a ne Zambije.

Vrh

Tema posta: Re: Neolamprologus pulcher daffodil.
PostPoslato: Sub Maj 01, 2010 1:22 am 
Prijatelj sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 9:30 pm
Inače si potpuno u pravu što se tiče agresivnosti, a da je lepa i zahvalna za držanje to je posebna priča, preporučljivo za svakog početnika uz poštovanje svih zapažanja koje je drug svitak objasnio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata